• Imprimeix

2º curs sobre la prevenció de transmissió de malalties a través del trasplantament i sistemes de biovigilància

L'objectiu d'aquest curs, és descriure els conceptes bàsics de la biovigilància que s'ha d'aplicar en el procés de la donació i trasplantament.

 

Quan

Data10.04.2018 - 11.04.2018

Afegeix al calendari de Google
Pòster del curs

Pòster del curs de biovigilància 2018

La Biovigilància és un procés actiu i sistematitzat disponible per a qualsevol professional. Tots els professionals que participen en el procés de donació i trasplantament han de conèixer la seva importància, transmetre la cultura de la vigilància en els centres de treball i reconèixer les eines disponibles per poder avisar davant de la detecció d'un possible esdeveniment advers.

El curs pretén formar els professionals en:

  • Els senyals d'alerta que han de tenir en compte per notificar
  • La terminologia que s'utilitza en les notificacions
  • Conèixer els canals de comunicació entre els professionals i les autoritats competents
  • Identificar les responsabilitats tant del responsable de Biovigilància del centre com de la resta de professionals implicats.

Al final, la biovigilància és un sistema que pretén prevenir la transmissió de malalties a través del donant o evitar el dany a donants vius.

El curs te una part teòrica i una part pràctica on s'analitzaran casos pràctics en grups de treball reduits. A més, es realitzarà una simulació del funcionament del Sistema Nacional de Notificació i gestió de les reaccions adverses identificant els punts crítics i proposant millores.

On

Ed. Frederic Durant i Jordà (OCATT)

Passeig del Taulat, 106-116

08005 Barcelona

Telèfon 93 490 62 50

Correu electrònic

Pàgina web