• Imprimeix

Silvia: Un cop trasplantada he complert el meu somni!

Ella és la Sílvia. L'agost passat va fer 13 anys que està trasplantada per segona vegada i ha pogut fer realitat el seu somni. En aquest cas, el seu somni no era realitzar grans viatges pel món, creuar l'atlàntic a vela o tornar a l'esport d'elit. El seu somni era senzillament ser mare. I avui Silvia és la mare d'Iris, una preciosa nena de 2 anys i mig. Aquesta és la seva història.

Silvia

La Silvia amb la seva filla Iris

Li van detectar insuficiència renal crònica (IRC) quan tan sols tenia 16 anys i li va costar entendre el que era i el que li passava. La seva família tampoc entenia les explicacions dels metges, que els advertien que l'única solució passava per l'hemodiàlisi i després el trasplantament renal. Ells no coneixien res sobre la seva malaltia i "la notícia va ser una autèntica bomba". Fins i tot van arribar a pensar que es tractava d'un error i que tot era una confusió... Però no! La Silvia no va ser conscient de la seva malaltia fins que la van ingressar després d'un infart, sofert com a conseqüència d'aquesta.

La Silvia, com altres pacients, ha vist com "la malaltia és tan silenciosa que amb prou feines t'adones com fa malbé els teus ronyons". I és que l'únic símptoma era el cansament, "vaig anar a fer-me una revisió i m'ho van detectar". "Aquell any vaig perdre el curs escolar, per no poder-me presentar als exàmens..."

Va passar 2 anys en diàlisi, fins que va rebre el primer ronyó el 1989, tot i que el va acabar rebutjant 7 anys després... el dia del seu 25è aniversari. "Tot i així, aquells anys, ¡vaig poder treballar i portar una vida completament normal!" explica. La Silvia va tornar una altra vegada a dialitzar-se, i el 2004, li va arribar un segon trasplantament amb el que segueix encara en perfectes condicions.

"Estic molt agraïda a tot l'equip de la Fundació Puigvert i, especialment, al Dr. Lluís Guirado, el meu nefròleg de tota la vida. I, sobretot, als donants."

Ara la Silvia està casada, té una filla (Iris), balla i fa teatre i considera que "tot i sabent que tens una malaltia i limitacions 'cal seguir endavant, afrontat tot com vingui i fent camí!"

Silvia

La malaltia és tan silenciosa que va anar fent malbé els meus ronyons, durant anys gairebé sense adonar-me, però el trasplantament em va portar una nova vida.

Destaquem

Fer-se donant Veure més testimonis

Els trobaràs a l'apartat "Històries personals" de Per què fer-se donant?

Vols explicar-nos la teva experiència? Contacta amb nosaltres!
Data d'actualització:  24.03.2017