• Imprimeix

Xavi: L'esport ens ajuda a contrarestar els efectes de la medicació

Avui és la història d'en Xavi la que us presentem... I és que de vegades, el trasplantament és només un parèntesi, una parada a boxes per canviar allò que ja no funciona, i seguir amb una vida activa i plena d'il·lusió. I aquesta experiència, com moltes altres, ens ensenya això. A tots aquells que esteu esperant, ànims i força que al final arribarà el vostre moment!

En Xavi arribant al pic del Puigmal de 2.913 m

En Xavi arribant al pic del Puigmal de 2.913 m

En Xavi fent esquí de muntanya

En Xavi fent esquí de muntanya

Arran d’una prova mèdica fa prop de 20 anys li van detectar una proteïna en sang perjudicial i des d’aleshores el van començar a controlar doctors de Nefrologia de l’Hospital Germans Trias a Badalona. Quan al 2015 van veure que els seus ronyons tampoc filtraven més d’un 12%, es va poder trasplantar gràcies a la generositat de la seva dona, la Dèlia, amb la que eren compatibles. Va rebre un ronyó a finals de setembre del mateix any.

Tres dies desprès de l'operació, ja caminava pel passadís de l’hospital, als 14 dies  ho feia per les muntanyes del Maresme i, en tant sols un mes, tornava al gimnàs, començava a agafar la bicicleta de carretera i s’atrevia a caminar per les muntanyes de Sant Llorenç de Munt o el Matagalls. Als tres mesos del trasplantament, va tornar per 29ena vegada al cim del Puigmal de 2.913m, juntament amb la seva dona.

Avui en dia segueix corrent, fent mountain bike i fins i tot cada any se’n va al Canadà a amb la seva dona a fer Heli-Esquí.

I és que en Xavi és un autèntic amant de la muntanya amb una salut de ferro! "L'esport a part de fer-nos física i mentalment més forts, ens ajuda a contrarestar els efectes secundaris de la medicació, que les persones trasplantades hem de prendre, anima't i mou-te!"

Xavi

"L'esport a part de fer-nos física i mentalment més forts, ens ajuda a contrarestar els efectes secundaris de la medicació, que les persones trasplantades hem de prendre, anima't i mou-te!"

Destaquem

Fer-se donant Lo donació de viu Consells post trasplantament

Després del trasplantament cal seguir un tractament a base d’immunosupressors i tenir en compte els consells dietètics i els hàbits de vida saludable.

Veure més testimonis

Els trobaràs a l'apartat "Històries personals" de Per què fer-se donant?

Vols explicar-nos la teva experiència? Contacta amb nosaltres!
Data d'actualització:  14.03.2017