• Imprimeix

Més de 200 nens participen en la primera baixada solidària de “Grands Herois” a favor del trasplantament infantil

Grandvalira ha acollit un acte carregat d’emoció amb motiu del Dia del Trasplantament que es celebra avui, dia 29 de març. L’acte ha comptat amb la participació de l'OCATT i de diverses famílies amb nens trasplantats, representants d'associacions de pacients com la catalana ANiNATH.

29/03/2017 11:03
Tots units pel trasplantament infantil

Tots units pel trasplantament infantil, desprès de la baixada dels Grands Herois a Granvalira.

Un dels Grands Herois

Un dels Grands Herois

Preparats per la baixada dels Grands Herois

Preparats, llestos i...

Baixada dels Grands Herois

La baixada dels Grands Herois a Grandvalira

Grandvalira s’ha omplert aquest cap de setmana de petits valents en la primera baixada solidària en suport als transplantaments infantils. En total, més de 200 infants han participat en aquesta acció inèdita i molt emotiva que pretén donar visibilitat a la realitat d’aquest tipus de trasplantaments amb motiu del Dia Nacional del Transplantament. Els protagonistes d’aquesta jornada solidària han estat els petits trasplantats i les seves famílies que han baixat acompanyats de nens d'escoles d'esquí andorranes. Sota el nom de “Grands Herois”  han lliscat tots junts per una de les pistes de Soldeu, vestits amb una capa blava de súper heroi i aixecant el braç enlaire. 

Iniciatives com aquestes ajuden a realitzar una tasca de conscienciació sobre la importància de la donació infantil per tal de reduir al màxim les llistes d’espera i donar visibilitat a un col·lectiu, que a vegades no rep tota l’atenció que mereix. La generositat i la solidaritat de les famílies juntament amb l’esforç dels professionals sanitaris i dels centres, són vitals per assegurar l’èxit dels trasplantaments pediàtrics, sovint més complexes que els trasplantaments en adults.

A més de l'OCATT, han participat en aquesta acció solidària algunes de les principals associacions catalanes, espanyoles i andorranes de trasplantaments infantils, com  ANINATH (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic), NUPA (Associació Espanyola d’ajuda a nens amb trasplantaments multi visceral i pateixen nutrició parenteral) i ATIDA (Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra), amb l’objectiu de donar la màxima visibilitat al trasplantament infantil, força desconegut per la societat.

Tant les famílies com els nens que han superat aquest tipus d’experiència amb èxit, han volgut traslladar un missatge d’esperança i positivisme als que ara es troben en llista d’espera. Segons Mary Mesaglio d'ANINATH “aquestes accions ens ajuden a normalitzar la vida dels nens que han superat un trasplantament i demostren que aquestes intervencions serveixen per a millorar la seva qualitat de vida”. També estava present el doctor valencià José Mir, un dels cirurgians pioners en trasplantament hepàtic a l'Estat, que ha volgut enviar un missatge positiu a les famílies: “veure la felicitat d’aquests nens avui a la neu compensa tost els patiments que hagin pogut passar les famílies”.

"Aquesta iniciativa té com objectiu apropar l’esport i l’esquí als col·lectius amb necessitats especials, transmetent els valors d’il·lusió i esperança a través del contacte amb la natura” ha declarat el director general de Grandvalira. Grandvalira ha destinat una part dels forfets venuts durant la jornada a ANINATH, NUPA i ATIDA que es destinaran a diferents projectes relacionats amb els trasplantaments pediàtrics.

Dels 1.015 trasplantaments realitzats a Catalunya l'any 2016, 44 eren trasplantaments infantils, la gran majoria dels quals estaven causats per malalties congènites. Avui a Catalunya hi ha 20 nens en llista d’espera.

Destaquem