• Imprimeix

La Dra. Beatriz Domínguez-Gil, nova directora general de l'ONT

La Dra. Beatriz Domínguez-Gil és, des del 12 de maig, la nova directora general de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) en substitució de Rafael Matesanz.

16/05/2017 09:05
La Dra. Beatriz Domínguez-Gil, nova directora general de l'ONT

La Dra. Beatriz Domínguez-Gil, nova directora general de l'ONT, acompanyada per la Excma. Sra. Dolors Montserrat, ministra de Sanidad Servicios Sociales e Igualdad, i pel Dr. Rafael Matesanz.

Des de l'OCATT volem felicitar a la Dra. Domínguez-Gil per aquest merescut nomenament i li desitgem un futur exitós, ple de projectes interessants.  

Domínguez-Gil és metge especialista en nefrologia i doctora en Medicina i forma part de l'equip de l'ONT des de 2006. És autora de més de 100 publicacions en revistes científiques nacionals i internacionals i capítols de llibres.

La nova directora general ha promogut alguns dels projectes de l'ONT amb més impacte sobre l'augment de l'activitat de donació i trasplantament a Espanya en els últims any, com el projecte ACCORD Espanya o el de Cures Intensives Orientats a la Donació, entre d'altres. 

A nivell internacional, ha estat representant habitual de l'ONT en els diferents organismes internacionals, en iniciatives dirigides cap a la millora dels models organitzatius i de la qualitat i la seguretat de la donació, l'extracció, la distribució i el trasplantament d'òrgans. A més, és co-presidenta del grup custodi de la Declaració d’Istanbul, l’objectiu del qual és lluitar contra el tràfic d’òrgans.

 

En 2016 es van realitzar més de 4800 trasplantaments d'òrgans a l'Estat espanyol, gràcies a la generositat de més de 2000 persones que van donar els seus òrgans de manera altruista i solidària.