• Imprimeix

L'Hospital de Granollers inicia el programa de donació a cor aturat

L'Hospital General de Granollers és un centre autoritzat per l'extracció d'òrgans i teixits des de finals del 2008 i, fins 2017, el tipus de donants d’òrgans es fonamentava en el diagnòstic previ de mort encefàlica.

05/02/2018 11:02
L'Hospital General de Granollers

L'Hospital General de Granollers

Donació a l'H. Granollers
Donació a l'H. Granollers

Moments al quiròfan de l'Hospital durant el procediment d'extracció

L'octubre passat, el centre, amb el lideratge de la Coordinació Hospitalària de Trasplantaments, va incorporar una nova estratègia més amb la finalitat de millorar, fonamentar i augmentar la donació d’òrgans i teixits, com és la detecció de potencials donants de mort en asistòlia controlada (Protocol DAC-Maastricht III). L’Hospital s’uneix a la ja llarga llista de centres sanitaris catalans que compten amb protocols establerts per aquestes situacions (15, a dia d'avui).

"Aquest procés va suposar un esforç extra i un temps addicional a la tasca assistencial habitual, però els resultats van ser molt satisfactoris" comenta Xavier Esquirol, Coordinador de Trasplantaments de l'Hospital.

Aquest nou protocol, que segur donarà resultats importants al llarg d'aquest any 2018, s'uneix a la iniciativa posada en marxa l'any 2016, on l’Hospital va crear un Equip Multidisciplinari de Teixits que ha obtingut bons resultats després dels primer 20 mesos de funcionament.

L'any 2017 l'Hospital General de Granollers va obtenir dos donants vàlids, que sumats als 19 generats entre els anys 2009 i 2016, han permès realitzar 45 trasplantaments.

Des de l'OCATT volem agrair la feina feta a tots els professionals sanitaris involucrats en la donació del centre, especialment a l'equip de Coordinació de Trasplantaments, i a la Direcció de l'Hospital per fer-ho possible. Però també, el nostre màxim reconeixement al donant i a la seva família, ja que sense la seva generositat i solidaritat res d’això hauria estat possible.

Moltes gràcies i moltes felicitats!

El passat 21 d’Octubre del 2017 es va dur a terme el primer donant en asistòlia controlada a l’Hospital General de Granollers.

Destaquem