• Imprimeix

L'Hospital Universitari Parc Taulí realitza la primera donació d’òrgans en asistòlia controlada

L'Equip de Coordinació de Trasplantaments de l'hospital ha aconseguit realitzar amb èxit la primera donació en asistòlia (aturada cardíaca) controlada. Es tracta de la primera donació d’aquestes característiques efectuada a l'hospital, regulada per Reial Decret de desembre de 2012. Fins ara, tots els donants del centre havien estat pacients en mort encefàlica.

03/04/2017 13:04
L'equip de coordinació de trasplantament de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell

L'equip de coordinació de trasplantament de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell

L'Equip al quiròfan de l'hospital

L'Equip al quiròfan de l'hospital

La coordinadora hospitalària de trasplantaments del Parc Taulí, la Dra. Consuelo Guía, destaca d’aquesta primera donació en asistòlia controlada, l’alta implicació dels professionals que han participat i la col·laboració i altruisme de la família del donant. 

El Parc Taulí està autoritzat com a centre extractor d’òrgans i teixits, i com a centre implantador de teixit osteotendinós i de còrnia. En aquest cas concret de donació en asistòlia controlada es va aconseguir fer donació dels ronyons i teixits.

El 2016, Catalunya va aconseguir el rècord històric de 315 donants d'òrgans, un 23% més que el 2015. En el cas específic de la asistòlia, l'increment va ser del 52,2% respecte a l'any anterior, amb 105 donants vàlids. Així, un de cada tres donants va ser un donant en mort en asistòlia.

Amb l'Hospital Universitari Parc Taulí, ja són 13 els centres hospitalaris catalans que han obtingut almenys un donant d'aquestes característiques, des de que va començar l'any 2009 la donació en asistòlia controlada a l'Estat espanyol.

Ha consistit en la donació dels ronyons i els teixits d’un pacient amb una patologia crítica i irreversible. Aquesta donació no hauria estat possible sense la generositat i la solidaritat de la família del donant, gràcies!, i la bona feina de l'equip de professionals de l'hospital, que ho han fet possible, felicitats!

Destaquem