• Imprimeix

Compartir la decisió

Compartir la decisió

Quan la persona decideix ser donant, ha de comunicar la seva decisió a la seva família i als amics més íntims.

Comparteix-la!

Aquesta decisió, millor compartir-la!

Quan una persona decideix fer donació dels seus òrgans i teixits amb la finalitat que siguin trasplantats per ajudar altres persones, la primera cosa que ha de fer és comunicar la decisió a la seva família i als amics més íntims. Ells seran els primers a qui es consultarà la possibilitat de la donació després de la seva mort, tot esperant que respectin la seva voluntat.

També es pot emplenar el carnet de donant i portar-lo sempre amb la documentació personal com a testimoni de la decisió presa. És un carnet que no compromet i que es pot eliminar en qualsevol moment si es canvia d'opinió.

 

En el cas de la mort d’una persona que no ha explicitat la seva voluntat de ser donant, la decisió de la donació la pren la família.

En el moment de la mort, en la vivència del dol, hi ha poc temps per decidir si la persona era donant o no i potser la família no se sent capaç de prendre aquesta decisió. És importat, per això, haver-ne parlat abans.

Cal parlar amb la pròpia família i amb el cercle d’amistats més proper sobre la donació d’òrgans, per alliberar la família del pes d’aquesta decisió, perquè no sigui la que hagi de decidir en ple dol, tot imaginant la voluntat de la persona difunta.


 

Mecanisme de la vida

Informació relacionada

  • Consentiment a la donació
    Si la donació és possible, el coordinador hospitalari de trasplantaments preguntarà a la família la voluntat expressada en vida pel donant.

Informació relacionada